Aflevering 245: Naar zee!

We gaan naar zee met Werner de Gier! Werner is marinebioloog bij Naturalis: hij is promovendus en bestudeert de aanpassingen aan een bepaalde levensstijl van symbiotische krabben, garnalen en andere kreeftachtigen, die in en op koraalriffen leven. Maar wij gaan gewoon naar onze eigen Noordzee met hem.

We beginnen bij ‘zijn’ collectie op 18 hoog in Leiden, en gaan daarna naar de strandopgang bij Meijendel, oftewel Wassenaarseslag. En hij toont ons wat je allemaal voor prachtige dingen kan zien als je eventjes wat langer kijkt, op gewoon een doorsnee Nederlands strand. Wat dacht je van het kleinste zee-egeltje van de wereld? En die stukken zeeschuim, waar komen die vandaan? Werner laat het ons allemaal zien, met een aanstekelijk enthousiasme.

‘Wie is er gelukkiger dan een anwb-echtpaar’ – Ype Driessen (2022)

Shownotes

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Picl – kijk zonder abonnement filmhuisfilms op Picl.nl, en krijg er een gratis met de code Eeuw!