Bonusaflevering: Eeuw van de Amateur x Artsen zonder Grenzen

Met steun van Artsen zonder Grenzen vragen we aandacht voor hun grootste noodhulp-operatie ooit, in de grensoverschrijdende podcastserie tegen corona: ‘Grenzeloos’, waar deze Bonus-aflevering ook onderdeel van is.

In Grenzeloos vertellen we verhalen van medewerkers van Artsen zonder Grenzen die overal ter wereld strijden tijdens deze noodhulp-operatie. Het leven van honderduizenden kwetsbare mensen wereldwijd wordt bedreigd door het coronavirus. Het is een ongekende pandemie die zelfs de meest geavanceerde zorgstelsels in de wereld ontregelt. 

De teams van Artsen zonder Grenzen hebben ruim veertig jaar ervaring in het bestrijden van ziekte-uitbraken, en boden voor de coronacrisis al medische hulp in zeventig landen. Het coronavirus verspreidt zich ook naar gebieden waar mensen al zwaar getroffen zijn door andere crises, zoals oorlog en andere besmettelijke ziekten. De teams gaan ook naar gebieden waar medische zorg niet zo vanzelfsprekend is als bij ons.

Artsen zonder Grenzen zit midden in de grootste noodhulp-operatie ooit, en vragen daarvoor jou steun. In de podcastserie ‘Grenzeloos’ bundelen een aantal podcasts hun krachten voor een grensoverschrijdende serie tegen corona. We vragen om, als je het kan missen, een donatie te doen via grenzeloos.show. Op die website lees je ook meer over de achtergrond van de actie. En er is goed nieuws: een filantroop verdubbelt het bedrag dat jij doneert! 

Ga dus naar grenzeloos.show

In deze bonusaflevering van de Eeuw van de Amateur hebben we een gast: Ronald Kremer, voorheen IC Verpleegkundige, nu gezondheidsadviseur, en heeft veel missies gedaan voor Artsen zonder Grenzen.