Eeuw van de Amateur: beste journalistiek- & mediapodcast van Nederland!

We hebben een Dutch Podcast Award gewonnen!!!

In de categorie ‘Journalistiek en Media’ werden we verkozen tot beste podcast van Nederland. Of zoals jurylid Giel Beelen het verwoordde bij de uitreiking: “Als ik zeg dat het moeilijk te categoriseren is, dan is dit er écht eentje. Want dit is namelijk een podcast die gaat over alles. Het is niet eens één onderwerp en dat is ook tegelijkertijd de kracht.”

“De uiteindelijke winnaar is meer dan terecht: Eeuw van de Amateur!”

We zijn echt onwijs blij met deze blijk van waardering door jury (30% bepalend) en het publiek (70% bepalend). Het is een prachtige erkenning van wat we maken; een onderstreping van dat we een relevante en leuke podcast maken. En een échte Podcast.

Dank gaat in de eerste plaats uit naar onze luisteraars. We willen BNR bedanken voor het organiseren van deze professioneel aangepakte Award, en het mooie beeldje dat is ontworpen door Frederike Top. Grote dank ook aan Dag en Nacht Media, onze uitgever en tevens hét Nederlandse podcastplatform (vier winnaars uit hun stal!): Tim de Gier en Anne Janssens zijn onwijs goed bezig. Dank ook aan alle andere podcastmakers in Nederland, omdat er geen Nederlands podcastlandschap zou bestaan als zij er niet ook waren.

© Dag en Nacht Media

Ten slotte dank aan iedereen die voor of achter de schermen een rol heeft gespeeld bij Eeuw van de Amateur; als gast, als fan, als inspreker van de Eeuw-o-Foon, als officieuze ambassadeur of als persoonlijke steun/toeverlaat. Natuurlijk gaan we gewoon door. Om maar te zeggen: dit is een mooi begin!

Vanaf nu krijg je elke vrijdag een nieuwe Eeuw van de Amateur in je podcastapp. We hopen dat je evenveel plezier hebt in het beluisteren als wij in het maken!