Voorjaarstournee 2020 onderbroken, vanwege corona

Op woensdag 11 maart speelden Botte en Ype de eerste voorstelling, en op 12 maart, de dag van de bekendmaking van de maatregelen, de tweede. Botte schreef daar het volgende over.

Gisteravond speelden Ype en ik De Laatste Voorstelling Van De Wereld in het schitterende Betty Asfalt (met 99 man publiek). De bedoeling was om hierna nog een aantal voorstellingen te spelen, maar die zijn uitgesteld. 

Het is zeer begrijpelijk, maar het voelt heel klote. We hadden namelijk twee ongelooflijk fijne avonden, met onwijs leuk publiek. 

“Wat een avontuur,” zei Ype gisteren op straat voor Betty Asfalt tegen me, toen we de decorstukken voor voorlopig in het busje laadden. Zeker, wat een avontuur.

Ik ga mijn wonden likken – of nee, dat is natuurlijk onverstandig – maar hoe dan ook: de voorstelling staat en wij voelen ons gesterkt om het zeker nog vaker te spelen. 

Door er nu zo dicht bij te staan, realiseer ik me des te meer wat dit betekent voor artiesten, theatermedewerkers, technici, etcetera; grotendeels freelancers, die het sowieso al niet heel breed hebben. 

Stop met vleermuizen eten, mensen. And while you’re at it: vlees überhaupt.

Sterkte! Alles sal reg kom!
– Botte