Aflevering 261: Arthur Japin en zijn Verzonnen Familie

Schrijver Arthur Japin is te gast! Hij werd deze week benoemd in de orde van de Nederlandse Leeuw, maar dat wisten we nog niet toen we deze aflevering opnamen. Het lintje heeft te maken met zijn 25-jarig schrijverschap, en daar hangt weer een nieuwe boek van zijn hand mee samen, dat ‘Mijn Verzonnen Familie’ heet. En daarom is hij te gast, en zo zie je dat alles met elkaar is verbonden. Veel plezier met deze aflevering!

Shownotes

Aflevering 260: Botte en Ype draaien door

Fietslampjes, Matthijs, Artemis, Mediameiden, Operetta Land, Paulien Cornelisse, 1729, Lucille Werner en Anthony Horowitz!

Shownotes

Aflevering 258: Het Zilveren Eikeblaadje van Aaf Brandt Corstius

Aaf Brandt Corstius is te gast! Heel gezellig, met gesprekken over Star Trek II, sportschoenenprogramma’s van wasmachines, Weird Hit Wonders, alleen naar het theater gaan, geld, staartdelingen en complexe hypotheken, of nou ja, hoe weinig zorgen we ons daar over maken. Ype blijkt niet alleen een nieuwsmijder, maar zelfs een nieuwsmijdermijder. Het wordt tijd dat Nico terug komt. Als je Ype’s verhaal over hoe hij ziek was net zo vermoeiend vindt als Botte, skip dan op ongeveer 34 minuten een minuut of vijf, en je zit goed. Heel veel plezier met deze Aaflevering!

Shownotes

Deze aflevering wordt ook mede mogelijk gemaakt door de film Close.

Aflevering 257: De Eenzame Sok

Ype heeft een paar dingen waar hij even over wil zeuren. En hij heeft de booster gehaald, na zijn basisserie. Botte ook, en die belandde in een raar verkooppraatje bij de RAI. Hij werd geïnterviewd door NRC en dat stond het vorige weekend in de krant. Dan een vortex in de wereld van de dekbedovertrekclips, en de emoties van eenzame sokken. Ype slaapt sarcofaaggewijs en Botte heeft nog iets over Een Klein Leven. Groot en niet te vermijden is de release van de kersthit van Popdorian: Coming out for Christmas. Botte en Ype samen: veel plezier!

Shownotes

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door De Volkskrant.

En deze aflevering wordt ook mede mogelijk gemaakt door de film Close.

Aflevering 256: Duraa!

Weet je nog die zangeres met die heerlijke stem die in januari 2020 (aflevering 122) over het Egeltje in Overvecht zong? Nou, die heeft nu een full blown EP uit, met FANTASTISCHE muziek! We hebben het over Duraa, en ze is deze aflevering te gast. Ze is singer/songwriter, ze is activist, ze is protestzanger, ze is feminist, kortom: ze is 2022. Wat een eer om haar een aflevering lang te horen over haar liedkunst, maar ook over haar werk in de voorlichting op scholen. Hoe dat zit, hoor je allemaal in deze Eeuw. Veel plezier!

Shownotes

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door De Volkskrant.

Aflevering 255: Vegamisser, nieuwsmijden, rijlessen en One Love. DAMN HONEY X EEUW – deel 1

Dit is deel 1 van de cross over-aflevering van Damn Honey en de Eeuw van de Amateur. Deel 2 vind je in de feed van Damn Honey, en daar kan je je dan meteen even op abonneren 🙂 Nydia van Voorthuizen, Marie Lotte Hagen, Ype Driessen en Botte Jellema praten ruim twee uur met veel vrolijkheid over de shit waar je als mens van deze tijd mee moet dealen. Heel veel plezier met deze aflevering!

Shownotes

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door De Volkskrant.

Vakantie, Dutch Podcast Awards, Maria Kraaijkamp en een vliegreis – BONUS

Ype en Botte hebben een weekje vakantie en daarom is er deze week geen volle Eeuw-aflevering. We hebben wel iets bijzonders voor je, dus daarom deze bonus-aflevering. Jij en je medeluisteraars hebben massaal gehoor gegeven aan onze wanhopige oproepen om De Eeuw te nomineren voor de Dutch Podcast Awards, want… we zijn genomineerd! Dank je wel!

Volgende week zijn we er met een cross-over aflevering met de fantastische vrouwen van Damn Honey! Tot dan!

Aflevering 254: Een frappant decennium – met Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse isser! Een heerlijke aflevering met cultuurtips, over the nineties, de Televisierring, cultuurtips, het rapport van Johan Remkes, en nog veel meer cultuurtips.

Shownotes

Nomineer ons! :-D

Wij willen graag een Dutch Podcast Award winnen! Wil jij ons helpen? Klik op het plaatje hieronder, vul het formulier in. En nomineer ons in de poezegorie (categorie) ‘langlopend’.

Je hebt tot en met vrijdag (7 oktober) de tijd. Dus doe het vooral NU!

Heel erg bedankt!
’tjes!
Botte en Ype